Cercador

COMUNICATS

dijous, 13 de desembre del 2012

CONCENTRACIÓ EN CONTRA DE LES RETALLADES

El passat dimecres dia 12 va tenir lloc una concentració davant l'ajuntament de Móra la Nova a les 18:00, adjuntem el manifest que s'ha llegit a diferents ciutats, on ens explicar els motius de les movilitzacions.


SOS EDUCACIÓ PÚBLICA DE REUS I BAIX CAMP, INTERZONES DE TARRAGONA EN DEFENSA D’UN ENSENYAMENT PÚBLIC CATALÀ I DE QUALITAT

Ja ens hi tenen acostumats. Fa temps que les diferents administracions juguen amb l’educació en base als seus interessos partidistes. Juguen amb el futur dels nostres joves. Juguen amb el futur del país.

L’última agressió té nom propi, Wert. L’esborrany de reforma educativa presentat pel Ministerio de Educación, trenca l’equilibri del sistema d’immersió lingüística de Catalunya que assegura el coneixement de la llengua catalana a totes les persones en acabar l’escolarització obligatòria i que ha estat plenament assimilat per tota la societat catalana, empitjorant la cohesió social del país i dificultant la integració de valors cívics, culturals i socials. A més a més, la concessió feta a l’Església Catòlica, que d’aprovar-se el text íntegre presentat pel ministeri, proporcionarà a una confessió determinada el privilegi de la formació moral i cívica dels nostres joves, representa una clara agressió a la llarga tradició de l’escola laica i progressista.

En efecte, l’educació pública catalana està en perill. Ens estan venent, als mercats, amb el desmantellament del sistema públic d’ensenyança, a l’obscurantisme d’èpoques passades, amb la claudicació davant la cúpula eclesial.

I mentrestant, els nostres mestres segueixen patint el dia a dia de les retallades, que de forma constant rebaixen la qualitat educativa de l’ensenyament i empitjoren la cohesió social del país.

Des de l’assemblea SOS Escola Pública de Reus i Baix Camp i Interzones de Tarragona, fa dies que recollim el efectes directes de les retallades a les escoles i instituts de la província.

A principis de desembre 23 centres educatius ens han enviat aquests resultats: 43,5 jornades laborals perdudes respecte el curs 2011-12, la qual cosa ha implicat, entre d'altres, la desaparició de nou mestres de suport, una mestra d’educació especial i una vetlladora. Tretze dies de mitjana en cobrir les baixes amb un substitut amb les conseqüents alteracions del normal desenvolupament de les activitats formatives.

A 10 dels 23 centres consultats, s’han perdut classes de les matèries no cobertes amb un substitut i a 12 centres s’han hagut de destinar especialistes (mestres de suport, desdoblaments...) a cobrir les baixes, amb el corresponent perjudici de les activitats que realitzen.

A més, com que el professorat interí i substitut, tot i ocupar una plaça de professorat, no està contractat al 100% de la jornada, els centres s’han vist obligats a reduir aspectes essencials de la seva activitat, com per exemple: les guàrdies, l’atenció a les hores d’esbarjo, les tutories, les reunions de coordinació, l’atenció als pares, les activitats fora del centre i un llarg etcètera que afecta perillosament a la qualitat de l’ensenyament proporcionat als alumnes.

Aquest és només el principi de les conseqüències de les seves retallades. Hem de ser conscients que tenim la força per parar el desmantellament de l'Educació Pública i que això només succeirà si posem el nostre cos i si s’uneix tota la comunitat educativa; si practiquem la cultura del bé comú, de preocupar-nos no només de nosaltres sinó també de les persones que ens rodegen. La nostra responsabilitat com a educadors rau en formar ciutadans amb el convenciment que les relacions personals basades en la solidaritat són possibles i necessàries per lluitar per una societat més justa i equitativa per tots.

Sortim al carrer per fer-nos visibles, sortim al carrer perquè no estem d'acord amb el desmantellament de l'Educació Pública!… I AIXÒ TOT JUST ACABA DE COMENÇAR… NO HO PERMETEM! NO HO FARAN AMB LA NOSTRA COMPLICITAT!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada